Fiona

In the name of Allah the most gracious, the most merciful.
Assalamualaikum Wtb.

Fiona.
Oh la di da , kenal aku lagi? Masakan tidak. Jika tidak takkanlah kau rajin sangat nak bukak blog ni. Kalau memang tak kenal nak buat macam mana. Apa yang aku boleh cakap adalah nama aku. Murni. Salam perkenalan. Yang sudah mengenali mungkin rindu. Hahaha. Kelakar. Mungkin hanya seorang daripada 10 orang yang ada yang akan merindui aku. Atau mungkin tiada. Aku sungguh perasan. Tiada yang mengambil tahu pun tentang aku sebenarnya. Mungkin. Ini hanya mukadimah. Maaf jika entri ini terlalu panjang. Bosan? Sila klik 'X' di tab atau window anda. Terima kasih menjenguk. Aku hargai.

By me.

Pejam celik pejam celik pejam dan celik lagi , tahun ini sudah hampir habis. Maaf kerana bahasaku kurang menarik. Dan satu bulan setengah sahaja tinggal untuk aku akan menjadi senior yang berjaya di Sekolah Menengah Teknik Kuala Lumpur. Kahkahkahkahkahkah. Menjengkelkan. Maaf. Aku mungkin akan merindui mereka. Gila mereka. Ejekan mereka. Marah mereka. Bajet mereka. Mulut lancang mereka. Juga kebaikan mereka.
Terima kasih atas segalanya. Terima kasih kerana memberi peluang kami mengenali anda. Terima kasih kerana meninggalkan secebis kenangan yang akan diingati dan akan diceritakan kepada cucu cicit kami. Terima kasih kerana memberi kami kenangan. Terima kasih. 

Funny people.

Ucapanku:-Senior, aku doakan agar kamu semua dapat menjawab peperiksaan yang membunuh yang kamu sedang jalani. Aku juga akan mengharunginya. Tahun hadapan jika umurku panjang. Banyakkan berdoa dan sentiasa tenang. Semoga berjaya. Buat yang terbaik. Klise sungguh ucapanku. Jika patah semangat ingatlah ibu Sharina , Karteni. Aku tahu tiada gunanya. Aku cakap tanpa motif. Mahu ikut atau tidak itu terserah. Ingat apa ibu Sharina mahukan untuk sekolah kita. Walaupun aku tahu itu tak penting namun aku tetap menyelitkan untuk menyedapkan ucapanku. Sebenarnya apa yang kita mahu bergantung kepada kita. Kalu rasa pandai sangat tak payahlah sibuk menghadap buku. Tak ikhlas. Tak masuk apa apa dalam otak. Buang masa. Itu saja mungkin. Semoga berjaya. Selamat bertemu kembali pada Mac hadapan.

Harith.

Nampak berlagak orang di atas ni. Menyampah. Gurau. Untuk rakan rakan seperjuangan aku. Berusahalah! . Apa yang kita perlu buat adalah menyiapkan Cuti cuti yang tak sepatutnya diberi jika diikutkan mood cuti. Tapi jika ikut peperiksaan membunuh itu , kita patut mendapatkannya. Tak faham? Tidak mengapa. Ada yang pergi ke kelas tambahan sepanjang cuti ini. Aku tidak. Hanya goyang kaki bertweet dan tonton kotak beranimasi di rumah. Jangan risau. Aku akan belajar dan berusaha. Itu janji aku. Tahun hadapan jangan kedekut ilmu jika sudah pandai. Jangan tinggalkan aku seperti rakun mencari buah. Apa kena mengena? Tak kisahlah. Semoga berjaya aku ucapkan. Tahun hadapan kita akan dapat junior dan apa yang penting kita kena lakukan benda sama seperti senior kita lakukan. Biar mereka rasa apa yang kita rasa dan hal ini akan berterusan. Biarlah. Cuma aku harap , Perkataan 'Mencapub' tidak wujud dalam kamus TiKL. Aku sangat berharap. Ini harapan besar. Aku menyampah kerana ianya sangat menjengkelkan. Sungguh. Bersatu kita melayan junior kita dengan 'baik'. Hahahhahaha.

Juita. Bukan namanya.

November adalah bulan yang paling aku tunggu tunggu kerana hari jadi aku. Dua puluh sembilan. Semoga akau terus hidup di tarikh itu. InsyaAllah.Aku berharap agar keluargaku sentiasa berada dalam keadaan baik. Aku juga. Semoga keceriaan aku berkekalan. Semoga kecomelanku bertambah dan berkekalan. Cewwwwahhh. Ehem. Bercanda. Semoga aku berjaya di dunia dan di akhirat. Semoga kehidupanku sentiasa diredhai Allah tuhan yang satu. Amin. *sila aminkan bersama*

.-.

Bahasa kehidupan biasa :- Awak pernah minta untuk ini. Saya kota. Jaga kesihatan dan gembira selalu. Saya bersimpati ke atas kasut Adidas awak yang hilang tu. Saya minta maaf atas segala kesalahan saya sepanjang kita berkenalan. Take care of yourself. Sekali lagi, maaf. Saya tahu saya ni agak annoying, gedik, ego dan segala perkara negative yang ada di uka bumi ni ada dekat saya. Terima kasih untuk segalanya. Ohh akhir sekali, jangan lupa kirim salam pada Biela Bahrim dan Nisa Aqidah. Sekian.

Ohh la di da !


Xoxo,
Murni Adila Abdulah ;D